Dodenherdenking 4-5-201404-05-2014

Op 4 mei voorafgaand aan de Stille Tocht naar Monument Lindebuurt is er een herdenkingsbijeenkomst in de RK-Kerk aan de Nassaulaan te Assen. Kijk voor het programma onderaan de pagina.

Na afloop lopen wij via het Asserbos naar de start van de Stille Tocht op de Hoofdlaan ter hoogte van openluchttheater in Assen.

Aansluitend aan de nationale Dodenherdenking in het Asserbos, organiseren wij i.s.m. Bibliotheek Assen en de Christelijke Oratorium Vereniging Assen een herdenkingswandeling door Assen.

Na afloop van de Stille Tocht en Dodenherdenking bij het Monument Lindebuurt, vertrekken wij voor een wandeltocht door het Asserbos naar de Jozefkerk. 
In het Asserbos staan "stills" of herdenkingsplaten van inwoners van Drenthe die middels de Vier Vrijheid Tour van Bibliotheek Assen (www.viervrijheid.nl) hun visie op de Vrijheid hebben verteld. 

Aansluitend in de Jozefkerk zingt het Oratoriumkoor COV Assen  het Requiem opus 48 van Gabriël Fauré  (1845-1924) met  orgelbegeleiding. http://www.covassen.nl/index.php/nl/concerten

Fauré’s Requiem is waarschijnlijk zijn bekendste en meest geliefde werk. Het werd geschreven toen hij koorleider was in de Madeleine-kerk in Parijs waar het voor de eerste keer werd uitgevoerd op de begrafenis van een bekende  architect. Het verkondigt een troostrijke boodschap. De originele versie heeft een eenvoudig arrangement zonder violen. In 1893 breidde hij de compositie uit voor iets meer instrumenten en later voor een volledig orkest.

Met medewerking van:

  • Bariton Tom Leenhoven
  • Een jongenssopraan van de koorschool Hoogezand
  • Dirigent Marion Bluthard
  • Organist Peter Cramer

Toegang gratis. 

 

 

Veteranenmonument Assen
Dodenherdenking Assen
programma Dodenherdenking Assen
Bibliotheek Assen
programma COV
Gabriel Faure Requiem opus 48
Jozefkerk
Collardslaan 2A
9401 GZ Assen