Gastlessen 2017 incl deelnemerslijst en persbericht03-04-2017 to 21-04-2017

April, Maand van de Vrijheid 2017

Vandaag is de start van April, Maand van de Vrijheid 2017.

Bijgevoegd het overzicht van de gastlessen in Drenthe.

32 gastlessen die worden gegeven door het leden van het Openbaar Bestuur, o.a. gedeputeerden, burgemeesters, wethouders, staten- en raadsleden.

Kijk op het overzicht om te zien waar in uw gemeente de gastlessen plaatsvinden.

 

---Uitnodiging----

Net als voorgaande jaren organiseert Prinsessendag ook nu weer in samenwerking met Bevrijdingsfestival Drenthe, de gastlessen voor groep 7 van het basisonderwijs. Ook dit jaar is de samenwerking met Warchild, waardoor er een verbinding is tussen verleden (joods kind uit de gemeente weggevoerd in WOII en vermoord in een van de kampen) en heden (vluchteling/kindsoldaat).

Alle scholen in Drenthe hebben de uitnodiging  voor de gastlessen in 2017 inmiddels ontvangen via de mail. Heeft u als school nog niets otvangen, neem dan even contact met ons op. Opgeven kan vanaf nu. Neem contact op met ons via ons emailadres, dan sturen wij u alle gegevens toe.

Ook alle raads- en statenleden uit Drenthe hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de gastlessen te mogen geven. Ook voor hen geldt: heeft u geen uitnodiging ontvangen of kunt u hem niet meer vinden in uw mailbox, meld dit dan even. Dan sturen wij u het inschrijfformulier toe. Burgemeesters en wethouders in Drenthe doen ieder jaar mee aan dit project. Ook hun uitnodiging komt deze week via de mail binnen.

Inmiddels doen ook alle gemeenten in Zuid-Holland-Zuid mee in dit project.

Leuk vinden wij ook om te vermelden dat wij inmiddels aanvragen krijgen uit andere delen van het  land. Dus heeft u met uw gemeente of gemeenteraad of gewoon alleen als raads- of statenlid of lid van de Tweede Kamer, Eerste Kamer of Europees Parlement interesse in dit project, neem dan vrijblijvend contact op voor een gesprek of offerte.

Op de headerfoto: Leo Meijer, een van de kinderen uit de verhalen. 

stichting Prinsessendag
Vondellaan 2
9402 NV Assen
06-39211334