Gastlessen: Missie Volbracht07-04-2014

Drenthe is dit jaar de startprovincie voor de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei a.s. Met het ontsteken van het bevrijdingsvuur aan de Baggelhuizerplas in Assen zal premier Marc Rutte het startsein geven voor de diverse Bevrijdingsfestivals in heel Nederland.

Om het bevrijdingsvuur meer te laten zijn dan een steekvlam op 5 mei heeft Stichting Prinsessendag een project opgezet voor de maand april waarin bezinnen en herdenken centraal staan. Voor één van de onderdelen vragen wij uw speciale aandacht en wel het gastlessenproject “Missie volbracht” voor VMBO-scholen in Drenthe

In samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Bevrijdingsfestival Drenthe en het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden bieden wij u de mogelijkheid om een veteraan zijn persoonlijk verhaal over oorlog en vrede in de klas te laten vertellen en met uw leerlingen door te praten over wat vrijheid betekent. De veteranen spreken ook over hun eigen inzet bij recente conflicten en vredesmissies.

De gastsprekers zijn aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden en het VeteranenInstituut. Het bezoek van een veteraan in de klas vormt een bijzondere voorbereiding op 4 en 5 mei en laat een onuitwisbare indruk achter. De gastsprekers hebben een opleiding gevolgd om op een verantwoorde manier hun verhaal te vertellen.

U kunt via deze link aangeven welk dagdeel in de maand april voor u geschikt is. Doorgaans duurt de inbreng van de veteraan ongeveer één uur. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan dit project.

Voor een totaaloverzicht van het project April, maand van de Vrijheid zie: www.prinsessendag.nl

 

Sponsor
Sponsor