Vrijheidsmaaltijden 201405-05-2014

Vrijheidsmaaltijden 5 mei 2014 – Wat vertel jij op 5 mei?

Samen eten op Bevrijdingsdag in Drenthe, aanschuiven bij een Vrijheidsmaaltijd doen we op de dag dat we onze vrijheid vieren en stilstaan bij hoe wij vandaag de dag met die vrijheid omgaan.

Op 5 mei doen we graag meer moeite om elkaar te leren kennen en te vieren dat we in een open, vrij en tolerant land wonen. We willen de geschiedenis van verzet en vrijheidsstrijd in ere houden. Maar we kijken ook kritisch naar hoe wij de vrijheid georganiseerd hebben.

In Assen worden Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, met kleine en grote verhalen, soms simpel en intiem, soms met een uitgebreid programma er omheen. Maar altijd met een verhaal. Stichting Drentse Veteranen is benaderd voor de tafelgesprekken.

Defensie heeft zijn medewerking toegezegd: in Assen kunt u  genieten van een veldmaaltijd uit de Mobiele Satelliet Keuken (MSK). Ervaar wat onze militairen eten op oefening of tijdens de missies zoals bv Mali. Aan lange tafels in de Marktstraat kunt u dit meemaken. Deze maaltijd gaat NIET door wegens te weinig belangstelling.

Drents Museum organiseert een maaltijd in de Abdijkerk. Deze maaltijd gaat NIET door wegens te weinig belangstelling.

 Restaurant & Grandcafé Liff & Xapoe, Vijverhof en op 6 mei Resto van Harte (Pittelo) in Assen organiseren wel vrijheidsmaaltijden.

Een vrijheidsmaaltijd

  • Is op de avond van 5 mei 2014
  • Begint met een toost
  • Brengt mensen samen
  • Vertelt een verhaal:

         * Over de (oorlogs)geschiedenis van de plek of de buurt
         * Over actuele  5 mei-thema’s: democratie, vrijheid, tolerantie, verzet

Heeft u ook een idee voor een bijzondere maaltijd op 5 mei 2014? Stuur een email naar info@prinsessendag.nl  voor meer informatie. Iedereen kan meedoen en een eigen Vrijheidsmaaltijd organiseren, van klein tot groot.

Een overzicht van de locaties vindt u op de deze pagina. Daar kunt u ook via de reserveerknop reserveren op het restaurant van uw keuze.

Restaurant & Grandcafé Liff
Xapoe
Hanos