Zing-Met-Me-Cafe Editie 2019-202005-10-2019 to 04-04-2020

Ook in het seizoen 2019-2020 komt er een serie Zing-Met-Me-Mee-Cafe's.

 

Het "Zing-Met-me-Mee-Cafe" opent weer haar deuren. Ook dit seizoen in het Leescafé van DNK. Kom langs en zing mee met alle bekende Nederlandse hits van toen en nu.
Een gezellige ochtend voor jong en oud!

Of je nu zin hebt om uit volle borst mee te zingen met bekende nummers of om al zingend nog handiger te worden in de Nederlandse taal: in het "Zing-met-me-mee-Cafe" ben je aan het juiste adres. Hier draait alles om plezier met zingen.

O.L.V. dirigent Marinus Scholten heerlijk een uurtje zingen.

De toegang is nog steeds gratis!! 

Opgave kan via de email: info@prinsessendag.nl of via DNK, maar gewoon binnenlopen mag natuurlijk ook.

Een speciale projectgroep in Assen wil laaggeletterden helpen  de weg naar het Taalhuis of hulp op maat te vinden. De groep laaggeletterden valt hoger uit dan de gemeente Assen tot nu toe bekend maakte.
Wat doen wij? Wij organiseren een Zing-met-mij-mee-café, een initiatief van stichting Prinsessendag, mede mogelijke gemaakt door STILA.

Het zingen van populaire liedjes in de Nederlandse taal blijkt in de praktijk een goed hulpmiddel om de taal te leren. Dat geldt voor mensen die niet uit Nederland afkomstig zijn, zoals asielzoekers en expats, maar zeker ook voor laaggeletterden.  Zingen kan een bijdrage leveren aan het leren beheersen van de Nederlandse taal. Om niet de nadruk te leggen op laaggeletterdheid willen wij het project promoten als bestemd voor ‘iedereen die zin heeft om te zingen’.

Taal is de sleutel voor mensen om zich te kunnen ontwikkelen. Naast de goede initiatieven die het project kan gaan opleveren, is het zangproject ook een kansrijk onderdeel voor taalontwikkeling. Een bijkomend voordeel is de verbetering van de integratie, doordat verschillende nationaliteiten op ontspannen wijze met elkaar in aanraking komen.

In verschillende steden in Nederland zijn dergelijke zangprojecten succesvol. Niet alleen voor de doelgroepen, maar zeker ook voor inwoners die “gewoon lekker een uurtje willen zingen”.

De volgende zing-met-me-mee-cafes zijn op de volgende zaterdagen van 10.30 - 11.30 uur: 

5 oktober 2019
2 november 2019
7 december 2019
1 februari 2020
14 maart 2020
4 april 2020

 

DNK
Weiersstraat 1
9401 ET Assen